Naslovnica VIJESTI INFO DOBITNIK ZAHVALNICE OPĆINE VOGOŠĆA MIRZA DERVIŠEVIĆ: VOLIM VOGOŠĆU!

DOBITNIK ZAHVALNICE OPĆINE VOGOŠĆA MIRZA DERVIŠEVIĆ: VOLIM VOGOŠĆU!

583

Zahvalnica Općine Vogošća – jedno od Općinskih priznanja koje se dodjeljuje u znak zahvalnosti pojedincima ili kolektivima za doprinos razvoju lokalne zajednice, uručena je za brojne sportske i humanitarne zasluge Mirzi Derviševiću. Naš sugrađanin i sport povezani su godinama. Mirza je sportista i trener a njegovo ime vezano je za skijanje, nogomet, odbojku i rukomet. Već sa sedam godina započeo sportsku karijeru, prvo kao skijaš a onda i nogometaš. Međutim, teška povreda koljenja bila je uzrok završetka profesionalne nogometaške karijere kada je Mirza imao 24 godine. Tada je počela njegova trenerska karijera. Posebna ljubav mu je rad sa djecom koje je uvodio u prve sportske korake iako je trenirao i više kategorije različitih sportskih disciplina.

Ipak, rukomet je posebna priča. Bez ikakve novčane naknade Mirza Dervišević obavlja funkciju sekretara RK „Vogošća Poljine Hills“. „Rukometni klub Vogošća je priča mog života i ponosan sam na uspjeh koji se postigao“, kazao je Dervišević koji je bio angažovan u realizaciji svih takmičenja u kojima ovaj klub nastupa.

Odlika humanosti vezuje se za Mirzu koliko i sport. Učestvovao je u brojnim humanitarnim akcijama čijom realizacijom su prikupljena novčana sredstva usmjerena za liječenje naših sugrađana. Kada se Vogošća suočila sa posljedicama elementarnih nepogoda 2014. godine, među prvima se stavio na raspolaganje Štabu civilne zaštite Općine Vogošća.

Mirza Dervišević za sebe kaže da je izraziti lokalpatriota, da voli Vogošću i da je ponosan što je Vogošćanin. Posebnu zahvalnost duguje za podršku članovima svoje porodice u svemu što radi kao i radnim kolegama u JU KSC Vogošća.