Naslovnica VIJESTI INFO DERBI 17.KOLA PREMIJER RUKOMETNE LIGE BIH – VOGOŠĆA DOČEKUJE BORAC

DERBI 17.KOLA PREMIJER RUKOMETNE LIGE BIH – VOGOŠĆA DOČEKUJE BORAC

111

U subotu 9. marta rukometaši Vogošće igraju derbi utakmicu 17.kola Premijer rukometne lige BiH sa banjalučkim Borcem. Duel se igra u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći sa početkom u 19 sati. Utakmica dobro poznatih rivala će biti prava poslastica za ljubitelje rukometa.
Biće to pravi derbi ali i veoma bitna utakmica, i za nas i za Borac. Nadam se da ćemo u drugoj utakmici u Premijer ligi ove sezone na našem terenu slaviti, ali moramo maksimalno ozbiljno ući u meč. Raspored nam je jako gust i u svakoj utakmici do sada su nijanse odlučivale. Borac je iskusan, kvalitetan tim, ali se i mi pitamo, i nadam se da ćemo u subotu slaviti pobjedu pred našom publikom“, rekao je Fetah Kadrić, predsjednik Upravnog odbora RK Vogošća Poljine Hills.
Damir Efendić, golman Vogošće, o predstojećoj utakmici je rekao:
Dolazi nam ekipa Borca koja je po meni favorit za duplu krunu ove sezone. Mi smo u jednom periodu loše forme i tražimo izlaz iz toga. Bit će teška utakmica za nas, nadam se da ćemo uspjeti pokazati karakter jer sve utakmice koje nam dolaze uključujući i Borac su veoma važne. Ovom prilikom pozivam sve naše navijače da dođu i pruže nam podršku koju zaista trebamo.
Derbi utakmicu upotpuniće i navijači Borca koji su zvanično najavili svoj dolazak.