Naslovnica VIJESTI INFO DEMANT RTV VOGOŠĆA

DEMANT RTV VOGOŠĆA

940

Radio Televizija Vogošća kao javni medij prema obavezama iz Izbornog zakona BiH dužna je obezbjediti neposredna politička obraćanja subjektima koji učestvuju u izbornom procesu na području koje pokrivamo svojim zemaljskim signalom. To u praksi znači da obezbjeđujemo 174 neposredna obraćanja i pratimo aktivnosti političkih subjekata na području općine Vogošća. I to i činimo, u skladu sa svojim mogućnostima. Ali također ne dozvoljavamo da nas zloupotrebljavaju za lične promocije. Činjenica je da pojedinci aktivno sudjeluju u životu zajednice, neki od njih namjerno ili ne te aktivnosti povećavaju u predizbornom periodu. To je u redu, neka svako radi onako kako misli ali ono što mi možemo učiniti u ovom periodu je da ne dozvolimo da se naš program zloupotrebljava. Ako je nekome stalo da razgovaramo o određenoj temi onda to možemo realizovati i van perioda predizborne kampanje. Ili možda ne?
Prilikom dogovaranja eventualnih gostovanja u Otvorenom programu svi potencijalni sagovornici upozoreni su da ne dozvoljavamo gostovanje kandidata u ovom periodu, bez obzira o kojem političkom subjektu je riječ. To je znala pomenuta gospođica ili gospođa koja nas javno blati putem društvenih mreža ili neko iz njene organizacije ko je dogovarao gostovanje u našem programu.
Sasvim je logično da urednica emisije koja primjeti da nešto nije u redu, da nije u skladu sa našim pravilima i dogovorima, provjeri sa svojim predpostavljenima kako postupiti. I nije niko zvao urednicu i ultimativno joj zabranio gostovanje samo pomenute gospođice ili gospođe nego je pojasnio da pravilo postoji za sve. I tako će biti i dalje.
Ovom prilikom ne želimo da spominjemo na koju je temu trebalo biti gostovanje jer je tema vrijeda pažnje, o njoj smo govorili, govorimo i govorićemo i iza 15. novembra.