Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI UDRUŽENJA „AKTIVA 2014“ URUČILI PAKETE POMOĆI PORODICI ISMAILI

ČLANOVI UDRUŽENJA „AKTIVA 2014“ URUČILI PAKETE POMOĆI PORODICI ISMAILI

241

Našim sugrađanima iz Donje Jošanice prije nekoliko dana stravičan požar uništio je kuću, a sama sreća je spasila živote ukućana.  Obzirom da su ostali bez krova nad glavom članovi udruženja „Aktiva 2014“ su posjetili porodicu Ismaili, te uručili prehrambeni paket, kao i odjeću koju su obezbjedili članovi Mreže podrške Vogošćanskih udruženja građanima.

Naša ekipa zatekla je članove porodice kako čiste zgarište. U razgovoru sa Senadom Ismailijem saznali smo da je samohrani otac sedmoro djece i da  im je ova situacija dodatno otežala ionako težak život. Trenutno su smješteni kod komšije, istakao je da su komšije mnogo pomogle proteklih dana. Ovim putem zahvalio je i načelniku Općine Vogošća Edinu Smajiću koji je došao i obišao porodicu koji će pomoći u saniranju štete.

Mreža podrške Vogošćanskih udruženja gdje je i udruženje „Aktiva 2014“ su na raspolaganju građanima i nastavit će sa svojim aktivnostima i u narednom periodu. Apel građanima koji žele pomoći na bilo koji način da se jave udruženjima unutar Mreže podrške vogošćanskih udruženja građanima.