Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA VICTORY VRIJEDNO TRENIRAJU

ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA VICTORY VRIJEDNO TRENIRAJU

143

Iako raspust već uveliko traje, nema odmora za članice i članove Teakwondo kluba Victory iz Semizovca. Tri puta sedmično predano treniraju, nadajući se da će uskoro moći nastupiti na nekom od takmičenja. Dok je trajala zabrana treniranja zbog pandemije korona virusa, taekwondoisti Victory-ja su formu održavali vježbajući kod kuće uz upute trenera putem online aplikacija. Ali djevojčice i dječaci su puno sretniji trenirajući zajedno, naravno uz pridržavanje propisanih mjera zaštite, dezinfekciju ruku i prostora, nošenje maski.

Raspuste su djeca iz kluba Victory prethodne dvije godine provodili pripremajući se za turnir na hrvatskom otoku Korčuli, gdje su sa mnogo uspjeha nastupali. Ove godine, usljed novonastale situacije, neizvjesna je organizacija turnira i drugih takmičenja i u našoj zemlji i regiji, i ne zna se kada će moći pokazati ono što sada uče, ipak motiva za trening im ne nedostaje.

TKD Victory je jedan od najmlađih sportskih  klubova u Vogošći, postoji tek dvije i po godine, ali u svom posjedu ima mnoštvo pehara i najsjajnijih odličja. Dok čekaju da osvoje nove medalje i pehare, osim treninzima, Viktorijanci su se vratili i svojoj tradiciji druženja van treninga,  slavljenju rođendana i međusobnoj podršci koračanja kroz život.