Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI SEKCIJE IZVIĐAČA ZELENIH BERETKI VOGOŠĆA BORAVILI U MJESTU DREŽNICA

ČLANOVI SEKCIJE IZVIĐAČA ZELENIH BERETKI VOGOŠĆA BORAVILI U MJESTU DREŽNICA

121

Udruženje boraca „Zelene Beretke“ Vogošća je sa sekcijom izviđača bilo na kampovanju u mjestu Drežnica u periodu od 01. do 07.08.2019. godine. Na kampovanju je učestvovalo ukupno 25 učesnika, članova sekcije izviđača.

U toku kampovanja, članovi sekcije izviđača su sa veteranima Udruženja imali prilku posjetiti dva spomen obilježja šehidima i poginulim borcima iz Drežnice, te su prilikom posjete istih održana i dva historijska časa, od strane veterana Udruženja, ali i mještana i sudionika odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992. do 1995.godine.

Članovi sekcije izviđača su imali priliku obići i planinu Čvrsnica, koja je udaljena oko 15 km od Drežnice. U toku kampovanja, članovi sekcije izviđača su imali priliku steći nova znanja i izviđačke vještine, a koja im mogu biti od koristi i u privatnom životu, kao što su signalizacija, korištenje kompasa, topografija, čvorologija, orjentacija u prirodi i sl.

Ovim putem su dodatno ojačane već postojeće jake prijateljske veze, te popunjena nova iskustva i događaji koji su ovim vogošćanskim izviđačima pružili ugodno druženje i kampovanje.