Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI OMLADINSKOG UDRUŽENJA „AKTIVA 2014“ PROVELI AKCIJU ČIŠĆENJA DJEČIJEG PARKA I SPORTSKOG...

ČLANOVI OMLADINSKOG UDRUŽENJA „AKTIVA 2014“ PROVELI AKCIJU ČIŠĆENJA DJEČIJEG PARKA I SPORTSKOG IGRALIŠTA

90

Proteklog vikenda nekoliko članova Omladinskog udruženja „Aktiva 2014“ proveli su akciju čišćenja dječijeg parka, kao i sportskog igrališta koje se nalazi pored stadiona „Ešref Ešo Pustahija“ u MZ Svrake.

Na inicijativu Upravnog odbora Udruženja, dječije igralište je izgrađeno u vogošćanskom naselju Svrake, kako bi mališani i ovog dijela naše općine imali vlastiti prostor za igru.

Ali i pored svih napora OU „Aktiva 2014“, nesavjesni građani ostavljaju otpatke i šalju negativnu poruku mališanima koji tu trebaju provoditi svoje bezbrižne dječije dane i uživati u igri i druženju.

Akciju čišćenja proširili su i na sportsko igralište koje se nalazi odmah pored dječijeg parka, a lijepo vrijeme iskoristili su da ocrtaju teren, te da očiste i oboje golove.

Pored ovih aktivnosti, u narednom periodu, Omladinsko udruženje „Aktiva 2014“ realizovat će i malonogometni turnir za dječake, a također će raditi i na izdavanju brošure o kulturno-historijskim znamenitostima naše općine.