Naslovnica VIJESTI INFO CVIJEĆE I STARINE KAO HOBI HAJRE TITORIĆA

CVIJEĆE I STARINE KAO HOBI HAJRE TITORIĆA

102

Hobističko uzgajanje cvijeća i drugog ukrasnog bilja može biti lijepa zanimacija i odmor od svakodnevnih obaveza. I ako zahtijeva fizički rad, vrijeme i novac, biljke svojom ljepotom sve to vrate. Mi smo posjetili Hajru Titorića koji u svom vrtu ima više od stotinu ruža, begonija, ljiljana, muškatli,  kadifice i još mnogo drugog cvijeća koje krasi njegovu okućnicu.

Brigu o vrtu vodi cijela porodica, kako najstariji tako i oni najmlađi, uživaju u svakom trenutku, bilo da je radno ili da odmaraju u svom šadrvanu.  Ljeto je kišno, cvijeću nedostaje sunca pa su neke vrste ubrzano završile period cvjetanja, orezane su  i okopane čekaju ljepše vrijeme da još jednom pokažu svoju punu ljepotu.

Osim cvijeća baštu krase zanimljivi predmeti iz starina, neki su autentični i restaurirani, a neki izrađeni u vidu mini replika, pa se tu mogu naći ručno rađena tzv. tekna, stapovi, fijaker, kredenac star više od sedamdest godina  i još mnogo toga..

Dvorište i vrtovi su veoma važan dio svake kuće. Titorićima je za rukom pošlo da od svog vrta naprave odličan kutak za odmor kao i mesto gde se na svježem vazduhu druže s prijateljima.