Naslovnica VIJESTI INFO BRŽE DO INFORMACIJA: ZARAŽENI KORONAVIRUSOM S LJEKARIMA SVE VIŠE KOMUNICIRAJU PUTEM...

BRŽE DO INFORMACIJA: ZARAŽENI KORONAVIRUSOM S LJEKARIMA SVE VIŠE KOMUNICIRAJU PUTEM VIBERA

103

Aplikacija nije komplikovana za upotrebu i nalazi se na početnoj stranici JU Dom zdravlja KS pod nazivom: Aplikacija za komunikaciju zaraženih koronavirusom sa ljekarima putem Vibera (Covid19 Upitnik)

Komunikacija je proces koji se odvija u 4 koraka: registracija pacijenta putem web stranice,  popunjavanje online obrazaca, potvrda Viber registracije od strane pacijenta te pristup podacima od strane zdravstvenog radnika, preuzimanje slučaja i nastavak komunikacije sa pacijentom.

Prema riječima glavne sestre Doma zdravlja Vogošća Nihade Kulovac, ova aplikacija iako je tek odnedavno na raspolaganju izuzetno je efikasna i ubrzala je komunikaciju jer su rasterećeni i telefoni (koji su i dalje u funkciji). Kulovac je također potvrdila da je broj oporavljenih od koronavirusa iz dana u dan sve veći, a broj oboljelih u opadanju. Prema posljednjim podacima u Vogošći je 818 osoba u samoizolaciji, a 335 ih je u sistemu pozitivnih na virus. U toku jučerašnjeg dana, obrazlaže glavna sestra, ukupan broj novozaraženih je bio 12 dok je oporavljenih 25.

U toku je i vakcinacija protiv sezonske gripe. Do sada je obavljeno 300 vakcinacija.