Naslovnica VIJESTI INFO BOGATSTVO PONUDE NA VOGOŠĆANSKOJ PIJACI, NAJTRAŽENIJA ROBA ZA PRIPREMU ZIMNICE

BOGATSTVO PONUDE NA VOGOŠĆANSKOJ PIJACI, NAJTRAŽENIJA ROBA ZA PRIPREMU ZIMNICE

100

Domaći ajvar, miješana salata, kiseli krastavci, pekmezi i džemovi samo su neki od zimskih specijaliteta zbog kojih su mnoge domaćice u Vogošći sa prvim jesenjim danima prionule na posao.  Potražnja za povrćem posljednjih dana je u porastu i prodavci očekuju  da će biti još i veća u narednom periodu.  Ove  jeseni najaktuelnija je potražnja paprike, zelenog paradajza, kupusa, svega što se koristi za pripremu zimnice.

Iako sezona zimnice još  nije u punom jeku,  prodavači su zadovoljni prodajom. Kvalitetna i domaća roba je traženija,  kvalitet je važan i mušterije to prepoznaju i rado se vraćaju.

Od davnina novembar je mjesec kada se glavnina zimnice sprema, međutim mnogo je razloga zbog kojih se ljudi odlučuju da u ovom periodu krenu s pripremom zimnice. Jedan od njih je sigurno i novac, jer je lakše kupovati pomalo, nego odjednom izdvojiti veću sumu  novca da bi se napravila zimnica. Kod pripreme najvažnije je ispoštovati recepturu i koristi dobre sastojke. Samo tako moguće je napraviti dobar i dugotrajan proizvod.