Naslovnica VIJESTI INFO “BAGS-ENERGOTEHNIKA”: EKIPE NA TERENU, VELIKI KVAR NA CENTRALNOM VRELOVODU

“BAGS-ENERGOTEHNIKA”: EKIPE NA TERENU, VELIKI KVAR NA CENTRALNOM VRELOVODU

519

Ekipe  preduzeća „BAGS ENERGOTEHNIKA“ od petka pokušavaju riješiti kvarove na centralnom toplovodu koji je nastao, kako objašnjavaju, zbog starih i dotrajalih instalacija.  Kako je riječ o centralnom toplovodu isporuka toplotne energije potpuno je obustavljena u Vogošći.

“Prvo se želim izviniti našim sugrađanima, dajemo sve od sebe kako bismo sanirali kvar i pustili sistem u pogon. Kvar je detektovan, na centralnom je vrelovodu i zato je cijela Vogošća isključena. U ovom trenutku nije moguće dati konkretnu informaciju kada će biti uspostavljena redovna isporuka toplotne energije korisnicima jer se  radi o zahtjevnim  i kompleksnim  radovima te nabavci  istrošenih dijelova.” – izjavio  je danas  šef Službe za proizvodnju i distribuciju toplotne energije u preduzeću „Bags Energotehnika“ Mensud Karović.

Iz preduzeća “Bags Energotehnika” građane mole za razumijevanje. Kvarovi ovog tipa zahtjevaju više vremena i s obzirom na poznatu starost sistema  nije isljučeno da ih u toku grijne sezone još neće biti.