Naslovnica VIJESTI INFO „BAGS ENERGOTEHNIKA“: U TOKU RADOVI NA OTKLANJANJU KVARA U DIJELU ULICE BRAĆE...

„BAGS ENERGOTEHNIKA“: U TOKU RADOVI NA OTKLANJANJU KVARA U DIJELU ULICE BRAĆE KRŠO

198

Od početka sezone grijanja preduzeće „BAGS Energotehnika“ nije imalo većih problema u isporuci toplotne energije. Svi koji su se i pojavili, otklonjeni su u kratkom vremenskom periodu. Međutim, u dijelu ulice Braće Kršo ispred objekta M-3 došlo je do većeg kvara. To je razlog što više od 40 stanova trenutno nema grijanja.

Kako je potvrdio šef Službe za proizvodnju i distribuciju toplotne energije u preduzeću „BAGS Energotehnika“ Mensud Karović, kojeg je je ekipa TV Vogošća zatekla na mjestu gdje su radnici popravljali kvar, kod objekta M-3 u ulici Braće Kršo došlo je do pucanja toplovoda. „Iako se radi o većem kvaru, čine se maksimalni napori kako bi stanari ovog objekta što prije imali tople radijatore“, kazao je Karović.

Kvarovi na instalacijama i sistemu grijanja se dešavaju pa isporuka toplotne energije do krajnjih potrošača bude u punom kapacitetu tek nakon što se izvrši popravka. Sve eventualne kvarove na distributivnoj mreži kao i poremećaje u snabdijevanju toplotnom energijom, građani Vogošće, korisnici usluga preduzeća „BAGS Energotehnika“ mogu prijaviti Centru za korisnike, putem broja telefona 033/432-632.