Naslovnica VIJESTI INFO ATLETSKI KLUB VOGOŠĆA U 2020. GODINI

ATLETSKI KLUB VOGOŠĆA U 2020. GODINI

53

Prošla godina atletičarima, odnosno atletska sezona je bila  obilježena  pandemijom korona virusa. Ipak vogošćanski atletičari se mogu pohvaliti mnoštvom osvojenih utrka, brojnim medaljama i onim najvažnijim – modernom atletskom stazom koja im pruža izvanredne uslove za rad i još bolje rezultate.

Impresivni rezultati naših atletičara zaslužuju velike pohvale za uloženi trud, kako sportista tako i trenera i organizatora takmičenja.

Amela Prnjavorac, trenerica u AK Vogošća kaže da je godina uprkos svemu 2020. godina bila izuzetna, atletičari su na svim  utrkama pokazali odličnu formu, medalje su osvajali kako na onim manjim tako  i na državnim takmičenjima. Nada  da će se aktuelno stanje uskoro normalizovati te da će se u klubu raditi opuštenije i intenzivnije. Atletika je sport koji traži svakodnevne treninge.

Već u februaru  ove godine naše atletičare očekuje  dvoransko prvenstvo u Zenici, zatim slijedi bacačka liga i nakon toga proljetna prvenstva za koja se atletičari već vrijedno spremaju.