Naslovnica VIJESTI INFO ATLETIČARI VOGOŠĆE DONOSE ODLIČNE REZULTATE S TAKMIČENJA U ČITLUKU

ATLETIČARI VOGOŠĆE DONOSE ODLIČNE REZULTATE S TAKMIČENJA U ČITLUKU

485

Na stadionu Bare u Čitluku u nedjelju je u organizaciji AK Brotnjo održan 12. Međunarodni atletski miting “Dani Berbe grožđa – Božo Gagro”. Nastupom 22 kluba iz BiH i Hrvatske sa oko 500 takmičara miting je još jednom potvrdio da se radi o „Festivalu dječije atletike“.
Atletičari Vogošće nastupili su sa 17 članova u raznim disciplinama, zabilježivši zapažene rezultate i osvojivši tri odličja.
U disciplini 600 metara za dječake na pobjedničkom podiju završili su Mirzet Abaz kao prvoplasirani i Amel Velić kao trećeplasirani. I jedan i drugi nastupili su i u štafeti 4x100m za dječake, posljednjoj disciplini mitinga, zajedno sa Adijem Čizmom i Eldarom Hadrovićem. U ovoj disciplini štafeta AK Vogošće završila je kao drugoplasirana.

Ostali članovi Atletskog kluba Vogošća, njih 25, učestvovali su na tradicionalnom Sarajevskom polumaratonu. Vogošćanski atletičari bili su specijalni gosti Delegacije Evropske unije u BiH i učestvovali su u trci zajedno sa uposlenicima Delegacije EU/EUSR-a u BiH. Trčao je i zamjenik šefa Delegacije Khaldoun Sinno čime su zvanično započele aktivnosti na obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti u Bosni i Hercegovini.