Naslovnica VIJESTI INFO “ART- KARAVAN” UDRUŽENJA “SAHAN” USPJEŠNO NASTAVLJA SVOJU UMJETNIČKU PRIČU

“ART- KARAVAN” UDRUŽENJA “SAHAN” USPJEŠNO NASTAVLJA SVOJU UMJETNIČKU PRIČU

128

Umjetnost nije nedostupna i nedokučiva kao što se to ponekada misli. Postoje metode i postupci, tehnike koje se jednostavno nauče, podstaknu ili inspirišu da stvaraš vlastitu umjetnost. Takva grupa žena, okupljena je na radionicama Udruženja „Sahan“, slikaju na foliji, vrijedno uče, savladavaju tehnike i stvaraju svoja prva umjetnička djela. Ovo je dio projekta sa kojim je ekipa „Sahana“ započela svoje aktivnosti u 2020. godini. Žene već sada, uz nadzor edukatorice Elme Bećirović, samostalno rade dobar dio posla na slici, a za koju sedmicu moći će se pohvaliti svojim prvim umjetničkim djelima.

Dobrog raspoloženja i energije ne manjka, pa su tako i planovi da se nastave i obogate kreativne radionice.  “Art- karavan” svoju priču nastavlja u Hotonju, gdje ce biti organizovane jos i radionice slikanja.

Ovakve kreativne radionice, osim što učesnicama daju priliku da nauče ili usavrše određene vještine koje ponovo dalje mogu unapređivati, na ovakvim mjestima stvaraju se  prilike za upoznavanja, sticanja novih prijateljstava te zajednička druženja.  Sve umjetnine koje nastanu na ovim radionicama kupcima će biti ponuđene na prodajnoj izložbi, a sav prihod je namjenjen djeci sa poteškoćama u razvoju.