Naslovnica VIJESTI INFO ARMIN ALIČIĆ PRVAK BIH U STONOM TENISU

ARMIN ALIČIĆ PRVAK BIH U STONOM TENISU

161

Armin Aličić, član STK Vogošća, pobjednik je ovogodišnjeg Pojedinačnog prvenstva BiH u stonom tenisu. U finalnom meču za titulu Prvaka BiH bio je uspješniji od Luke Mihailovića rezultatom 4:2 u setovima.
Osim toga Aličić je osvojio i titulu prvaka u mješovitim dublovima, zajedno sa Belmom Bušatlić iz Aladže. Oni su u finalu sa 3:2 u setovima bili bolji od para Edin Konjić (Mladost Zenica) i Sanja Erceg (Prijedor).
Ovo je već druga titula Prvaka BiH za Armina Aličića od kako je u sezoni 2008/2009. postao član STK Vogošća. Pod vodstvom trenera Zorana Miličevića bio je i četiri puta klupski Prvak Bosne i Hercegovine te kadetski, juniorski i aktuelni seniorski reprezentativac.


Pojedinačno Prvenstvo BiH u stonom tenisu održano je proteklog vikenda u Gradskoj areni u Zenici. Titulu u ženskoj konkurenciji ponovo je ponijela Emina Hadžiahmetović (Spin 2012 Sarajevo) koja je u finalu sa 4:0 savladala Harisu Mešetović iz STK Hašim Spahić Ilijaš.
Emina Hadžiahmetović uz klupsku kolegicu Snežanu Marković osvojila je titulu i u konkurenciji ženskih dublova dok su kod muških dublova najbolji bili Luka Matković i Marko Vučjak iz STK Mostar.
Na ovogodišnjem prvenstvu, čiji je organizator bio Stonoteniski klub Mladost iz Zenice, nastupilo je 60 seniora i 20 seniorki iz 22 kluba.