Naslovnica VIJESTI INFO ALMIR MUSTAFIĆ POBJEDNIK VOGOŠĆANSKOG FESTIVALA „DJECA PJEVAJU HITOVE“ NASTAVLJA SA NIZANJEM USPJEHA

ALMIR MUSTAFIĆ POBJEDNIK VOGOŠĆANSKOG FESTIVALA „DJECA PJEVAJU HITOVE“ NASTAVLJA SA NIZANJEM USPJEHA

78

13-godišnji Almir Mustafić iz Donje Vogošće nastavlja sa nizanjem uspjeha. Nakon što je na vogošćanskom festivalu „Djeca pjevaju hitove“ osvojio prvo mjesto, na nedavno održanom Dječijem festivalu sevdalinke „Mostar 2019“ sa pjesmom „Sjetuje me majka“ prema odluci stručnog žirija je zauzeo 3. mjesto.

Almira smo posjetili u porodičnoj kući i malo bolje upoznali. Odličan je učenik OŠ „Porodice ef. Ramić“, voli pjesmu, svira klavijature i dobar je u fudbalu. Najveća podrška su mu otac Husein, mama Azra i tri sestre.

Zadovoljan je ostvarenim uspjehom na mostarskom festivalu i gode mu pozitivni komentari stručnog žirija. Prvo mjesto na vogošćanskom festivalu za njega je bilo očekivano, i prema njegovim riječima i dalje će njegovati ljubav prema sevdalinci.

U razgovoru sa Almirovom porodicom saznali smo da su jedno vrijeme živjeli u Americi, gdje se ovaj talentovani dječak i rodio. Uprkos mnogo boljim uslovima za život donijeli su odluku da se vrate kući, u Bosnu, i nisu se pokajali.