Naslovnica VIJESTI INFO AJDIN PIKNJAČ NOVOM POBJEDOM NASTAVLJA USPJEŠNU KARIJERU BILIJARISTE

AJDIN PIKNJAČ NOVOM POBJEDOM NASTAVLJA USPJEŠNU KARIJERU BILIJARISTE

310

Prvi turnir u bilijaru nakon pandemije coronavirusa održan je prošlog mjeseca u Sarajevu.   Na turniru je učestvovalo  50 igrača koji su pokazali  zavidnu igru nakon skoro 2 mjeseca pauze  zbog pandemije koronavirusa,  Ajdin Piknjač  jedan od naših najboljilh bilijarista ikada i  ovaj put je potvrdio  zavidne igračke kvalitete kao jedan od najboljih igrača bilijara u našoj zemlji, ali i šire.

Višemjesečno neigranje,  izostanak takmičenja u svakom sportskom segmentu  uzokuje  štetu tako je i u bilijaru, međutim Ajdin vrijedno radi, svaki dan trenira po nekoliko sati kako bi ostao u  formi i spremno dočekao takmičenje  koje je najavljeno za novembar ove godine, a čije održavanje će zavisiti od razvoja epidemiološke situacije.

Bilijar je jednostavna igra kada se gledaju pravila, ali kada je riječ o vještini, jedna je od najtežih igara. Igrači bilijara moraju  razmišljati o svojim potezima i usavršiti preciznost, Ajdin kaže osim ubacivanja kugli, postoje i druge vježbe koje radi svakodnevno, a cilj je nastup na svjetskom takmičenju

Da bi se postizali najbolji  rezultati  pored redovnih treninga  rekreacije neophodna je kvalitetna sportska oprema, u ovom slučaju kvalitetni štapovi i druga prateća oprema,  koje od ove sezone Ajdinu obezbjeđuju sponzori.