Naslovnica VIJESTI INFO ADNAN KANTIĆ: PORAZ NA STARTU UZROKOVAN JE POVREDAMA IGRAČA, NASTAVLJAMO DALJE U...

ADNAN KANTIĆ: PORAZ NA STARTU UZROKOVAN JE POVREDAMA IGRAČA, NASTAVLJAMO DALJE U NAREDNOM KOLU PROTIV MOŠĆANICE

141

Osmog augusta je počelo takmičenje u nižim fudbalskim rangovima Bosne i Hercegovine. Na teren su izašli fudbaleri federalnog  ranga  takmičenjima. U prvom kolu Druge lige FBiH grupa Centar Unis je poražen od ekipe Famosa iz Hrasnice. Druga utakmica u sezoni koju su trebali igrati protiv ekipe Koline je odgođena, zbog igrača iz Ustikoline pozitivnih na COVID-19 i utakmica će se igrati naknadno kada se za to stvore uslovi.

U međuvremenu će Unis odigrati finalnu utakmicu Kupa Kantona Sarajevo protiv Pofalićkog. Utakmica će biti odigrana u utorak 18. avgusta na stadionu Butmir sa početkom u 17 sati i 30 minuta.

U FK Unis nemaju problema s koronavirusom, svi članovi  i igrači ovog kluba su zdravi i sve je u najboljem redu. U klubu se preduzimaju sve potrebne higijensko-epidemiološke mjere na sprječavanju pojave i širenja bolesti.

Još u pripremnom dijelu sezonu Unis je imenovanjem novog stučnog štaba i kadrovskim pojačanjima pokazao da ima ozbiljne  ambicije u ovom dijelu sezone. Direktor kluba Adnan Kantić kaže da je prevashodni cilj bio stabilizovati klub u višem rangu takmičenja, a onda vrh tabele, što će pokazati vrijeme.

Kao što je poznato na stadionu „Hakija Mršo“ već duže vrijeme se radi punom parom, trenutno su aktuelni radovi na izgradnji moderne atletske staze koja će osim atletičarima koristiti i fudbalerima i svim drugim sportistima u našoj općini.  Uskoro kreće velika akcija za obezbjeđivanje sredstva za natkrivanje tribina stadiona.