Naslovnica VIJESTI INFO SAHAN NAJAVLJUJE NOVE PROJEKTE

SAHAN NAJAVLJUJE NOVE PROJEKTE

114

Iako je jedno od najmlađih udruženja koja djeluju na području naše općine Udruženje “Sahan”  od svog osnivanja do danas donijelo je niz novina i zanimljivih projekata. Sve je počelo sa filcanjem vune, zatim su uslijedile druge različite edukativno-kreativne radionice, kroz  koje su sticale nove vještine i organizovale lijepa druženja.  Vrijedna i kretivna grupa žena na čelu sa predsjednicom Fikretom Nazifović ne miruje, u pripremi su nova iznenađenja i do sada neviđeni projekti na ovim prostorima.

“Rad nije  prekidan ni u vrijeme najjačeg vala pandemije uzrokovane virusom Covid 19. Sašile smo i donirale više od 1.000 pamučnih maski. Za naše žene smo organizovali Art radionice koje u sebi sadrže  kreativne i ekonomske i psihoterapeutske komponente. Najavljujmo  nova tri projekta: “Etno street art”, “Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena kroz okupacionu terapiju” i ” Sarajevska priča-slikovnica u stripu za djecu”.”- rekla je Fikreta Nazifović predsjednica Udruženja.

Također je u planu još takmičenje žena iz 4 udruženja u pletenju vunenih čarapa, učenje stranih jezika i radionice filcanja vune.

Takmičenje u pletenju čarapa će se održati na otvorenom ispred JU KSC Vogošća, a svi zainteresovani moći će na licu mjesta vidjeti kako vrijedne žene stvaraju magiju, kako nastaju tradicionalne rukotvorine. Uz sve to planiran je bogat kulturno-umjetnički program.

Iz Sahana pozivaju sve žene da dođu i učlane se te svojim  prisustvom i  idejama doprinesu širenju pozitivnih ideja koje promoviše  Udruženje.