Naslovnica VIJESTI INFO UNIS SA NOVIM POJAČANJIMA I STRUČNIM ŠTABOM U NOVOJ SEZONI

UNIS SA NOVIM POJAČANJIMA I STRUČNIM ŠTABOM U NOVOJ SEZONI

329

Nakon što je Fudbalski klub “Unis” iz Vogošće, odlukom Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, proglašen  prvakom i time ostvario pravo  takmičenja u višem rangu,  Vogošćani su nikad ozbiljnije započeli pripreme  i pokazali ozbiljnu ambiciju da se predstave na najbolji način.   Osim pojačanja u  igračkom kadru došlo je i do promjena u stručnom štabu, tako je za šefa  imenovan  nekadašnji  igrač i trener  FK “Sarajevo” Zijad  Švrakić dok je  pomoćni trener dosadašnji  prvi trener crveno-plavih  Džemal Smječanin, prvotimac “Sarajeva” iz Švrakićevih trenerskih dana.

Činjenica je da su fudbal poželjeli i igrači i publika, četveromjesečna pauza nanijela je  određene štete, tako da će trebat  malo vremena da se sve vrati u normalno stanje. Treniramo ozbiljno, uigravamo se, ne dozvoljavam izostanke sa treninga. Disciplina i rad na terenu jedini su način da uspijemo u namjeri, a to je ostanak u Drugoj ligi, a zašto ne i u vrhu tabele. –  smatra Švrakić.

Kapiten  tima Alen Smajić, dodaje  da će ovo biti zanimljiva sezona za “Unis” i da su promjene dobro došle, te da “Unis” opravdano ulazi sa visokim ambicijama u takmičenje.

U ovoj sezoni Unisov dres će nositi nositi nekoliko bivših igrača Sarajeva, među kojima i Ibro Hodžić, nekadašnji golman  koji se posljednjih godina bavi trenerskim poslom, a istakao se i kao glavni trener i direktor golmanske akademije “Asmir Begović”. Koliko je cijela  priča dobila na težini može se vidjeti već u srijedu kada na domaćem terenu “Unis” dočekuje ekipu ekipu “Napretka” u 18:30.