Naslovnica VIJESTI INFO POČEO UPIS U SREDNJE ŠKOLE

POČEO UPIS U SREDNJE ŠKOLE

468

Prva prijava učenika na online sistem za upis u srednje škole na području Kantona Sarajevo počela je danas, 15. juna 2020. Jutros od 9:00 sati putem web stranice www.upis.emis.edu.ba učenici mogu predavati  svoje projave u željene škole.  U SŠC Vogošća također je počeo upis učenika u prve razrede. Budući srednjoškolci imaju mogućnost upisa na sljedeća zanimanja:

Zanimanja četvrtog stepena: ekonomski tehničar, mašinski tehničar konstruktor na računaru i mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama CNC.                        Zanimanja trećeg stepena: automehaničar, autolimar, bravar, zavarivač, operater  na CNC alatnim mašinama za obradu skidanjem strugotine i prodavač.

Na istoj stranici objavljeno je uputstvo za prijavu na sistem i upis u srednje škole u 2020/2021. školskoj godini. Ukoliko ipak nisu sigurni i trebaju pomoć kod ispunjavanja prijave učenici i roditelji mogu doći u SŠC Vogošća gdje će dobiti potrebnu pomoć oko popunjavanja prijave.

SŠC Vogošća osim različitih obrazovnih profila istručnih zvanja, svojim učenicima nudi visok kvalitet obrazovanja i sticanja mogućnosti za upis na gotovo sve fakultete u našoj zemlji.