Naslovnica VIJESTI INFO OD 6. JANUARA ŠKOLA SKIJANJA ZA POČETNIKE I NAPREDNE SKIJAŠE

OD 6. JANUARA ŠKOLA SKIJANJA ZA POČETNIKE I NAPREDNE SKIJAŠE

407

JU KSC Vogošća obavještava sve ljubitelje skijanja koji bi voljeli usavršiti svoja znanja i vještine kao i početnike da  i ove godine organizuje Školu skijanja koja će se održavati u tri smjene na Igmanu.  Sa polaznicima će raditi  ski instruktori koji svoje znanje i iskustvo prenose  na polaznike  sa indvidualnim i pedagoškim  prilazom  svakom kandidatu.

Prijave su otvorene do 25. decembra ove godine i to na e-mail mirzadervisevic@hotmail.com, Viber broj 062 858 624 ili na facebook stranici JU KSC Vogošća,  obuhvata  osnovnoškolski uzrast, djeca se mogu prijavljivati bez obzira na godine. Kao i prošle i ove godine dio troškova sufinansira Općina Vogošća.

U aranžman škole je uključen prijevoz djece, ski instruktor, iznajmljivanje opreme, osiguranje, obezbjeđenje ljekarske službe, cijena ski karata, sendviči i čaj.  Prva smjena polazi na Igman 6. januara 2020. godine.

Za skijanje je najbitnija volja, upornost i ponavljanje elemenata koji se uklapaju u krajnji cilj, a to je rekreativna aktivnost i uživanje na planini i u snijegu.  Stručnjaci smatraju da skijanje pokreće sve grupe mišića i znatno utiče na jačanje zglobova u mišićima, te pomaže da dijete stekne osjećaj na ravnotežu. Uzme li se u obzir i boravak djece na planinskom svježem zraku,  ovaj projekat  KSC Vogošća prvenstveno je namijenjen osnovcima će sigurno iz godine u godinu imati sve veći broj korisnika.