Naslovnica VIJESTI INFO VATROGASNOM DRUŠTVU VOGOŠĆA URUČENA NOVA OPREMA

VATROGASNOM DRUŠTVU VOGOŠĆA URUČENA NOVA OPREMA

415

U prostorijama Vatrogasnog društva Vogošća u Semizovcu, obavljena je primopredaja  nove opreme Civilne zaštite nabavljene za opremanje Službe za zaštitu od požara i vodosnadbijevanja, formirane u Udruženju ”Vatrogasno društvo Vogošća”.

Ovo je i predviđeno Planom i programom rada Službe civilne zaštite za 2019. godinu.

Oprema koja danas stigla, vatrogascima je neophodna za funkcionisanje službe u obavljanju zahtjevnih poslova i zadataka koji su joj dati u nadležnost, a se sastoji od motorne pumpe, agregata za proizvodnju električne energije, naprtanjača/ruksaka za gašenje vatre, vatrogasnih ljestvi (kukača) i hidrantskog nastavka. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi oko 7.000,00 KM.

Prema riječima Nermina Hajre, pomoćnika općinskog načelnika u Službi za civilnu zaštitu riječ je o projektu koji će se realizovati u etapama i oprema koja je trenutno dodijeljena službi za zaštitu od požara značajno će unaprijediti njihovu spremnost da se bore sa požarima na terenu, ali je istakao i da će Općina Vogošća nastaviti ulagati u ovaj segment zaštite stanovništva.

Komandir Vatrogasnog društva Vogošća Ernis Zuko, danas je pored ostalog rekao da ce oprema pomoći vatrogascima da još bolje obavljaju složene zatake, koji su osim gašenja požara i rezličite operaciji pomoći ugroženom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda i slično. Zuko je zahvalio Općini Vogošća na pomoći i ukazanom povjerenju, te kazao kako će to vatrogasci svojom predanošću u obavljanju zadataka i opravdati.