Naslovnica VIJESTI INFO RADOVI NA VOGOŠĆANSKOJ PETLJI TEKU PREDVIĐENOM DINAMIKOM

RADOVI NA VOGOŠĆANSKOJ PETLJI TEKU PREDVIĐENOM DINAMIKOM

590

Krajem marta ove godine konačno su počeli radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji. Mašine uveliko rade na iskopnim radovima. Kružni tok je projektovana kao dvotračna kružna raskrsnica koja bi trebala riješiti dugogodišnje saobraćajne gužve na magistralnom putu M-18.

Ova raskrsnica jedna je od četiri koje će biti izgrađene u Vogošći. Gradit će se još kod hotela Sunce, benzinske pumpe Energopetrol i na Kobiljoj Glavi. Ova na Vogošćanskoj petlji je, prema riječima direktora firme BOSMAN Sunije Jahića, jedna od najzahtjevnijih na području cijelog Kantona Sarajevo.

Izvođači radova skoro su danonoćno na terenu, trude se da radovi budu završeni u roku.  Režim saobraćaja na ovoj dionici je izmjenjen, međutim samo rijetki vozači poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Rok za završetak radova je 90 dana od početka i prema informacijama sa terena ne bi trebalo doći do pomjeranja. Izgradnjom raskrsnice sa kružnim tokom očekuje se da će se znatno rasteretiti usko grlo na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo. Projekat će koštati više od milion maraka, a realizuje se uz podršku Općine Vogošća i Kantona Sarajevo, dok je JP Ceste Federacije nosilac aktivnosti.