Naslovnica VIJESTI INFO USPJEŠNA IZLOŽBA KORISNIKA RADNO-OKUPACIONE TERAPIJE CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE

USPJEŠNA IZLOŽBA KORISNIKA RADNO-OKUPACIONE TERAPIJE CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE

387

Izložba je bila izuzetno posjećena, a prisutni su se uvjerili u ogromnu kreativnost i vještine korisnika Centra koji su u sklopu okupacione terapije izradili različite ukrasne predmete poput slika, tacni, podmetača, kutija i  drugih unikatnih predmeta rađenih različitim tehnikama

Od davnina su ljudi teške trenutke u životu prevazilazili uz pomoć hobija, aktivnosti koje im pružaju zadovoljstvo, umiruju ih i čine korisnim. Amela Bradić jedna je od korisnica  radno-okupacione terapije Centra za mentalno zdravlje DZ Vogošća, na današnjoj izložbi ponudila  je svoje radove, table i podmetače izrađene dekupaž tehnikom.  Inače veoma je zadovoljna svojim napretkom i svime što dobiva okupacionom terapijom.

“Svrha radno-okupacione terapije jeste da pomogne pacijentu da razvije one oblike ponašanja koji će mu omogućiti da živi što je moguće punim, korisnim i zadovoljnim životom.”  -rekla je Ajla Alić okupacini terapeut u DZ Vogošća.

Planirano je da se sav prihod prikupljen tokom izložbe uloži u organiziranje druženja i izleta za korisnike Centra, kao i nabavku materijala potrebnih za izradu novih dekorativnih predmeta.