Naslovnica VIJESTI INFO PODRUČNA AMBULANTA HOTONJ: KVALITETNA USLUGA

PODRUČNA AMBULANTA HOTONJ: KVALITETNA USLUGA

2186

U područnoj ambulanti Hotonj usluge primarne zdravstvene zaštite ostvaruje veliki broj stanovnika. Tim porodične medicine vodi dr. Halida Husić a stomatološki dr. Haris Fazlić.

U ovoj ambulanti, broj registrovanih pacijenata se povećava što potvrđuje podatak da je zdravstvenih kartona već oko 1.500.

Da je ambulanta opravdala postojanje i da je tu istinska porodična atmosfera, potvrdio je u izjavi za TV Vogošću Raško Kozica, jedan od pacijenata koji usluge primarne zdravstvene zaštite ostvaruje na ovom mjestu. Naš sagovornik je kazao da se ne stvaraju gužve, da se brzo ostvaruje zatražena usluga, da su ljekari i medicinske sestre ljubazni i da to atmosferu u ovoj ambulanti čini posebnom. Jedino, kaže Raško, treba srediti prilaz ambulanti a sve ostalo je super.

Dr. Haris Fazlić kaže da su stomatološke usluge raznovrsne ali i da su pacijenti disciplinovani.

Prema riječima direktorice Doma zdravlja Vogošća dr. Enise Ahmić, u ambulanti u Hotonju neophodno je riješiti još sistem grijanja te prilaz ambulanti, što podrazumijeva sanaciju prokopa  koji su posljedica infrastrukturnih radova u neposrednoj blizini ulaza u ambulantu.

Rad timova u područnoj ambulanti Hotonj četiri dana u sedmici se odvija u prvoj smjeni a četvrtkom u drugoj. Laboratorijske i specijalističko-konsultativne usluge pacijenti ostvaruju u centralnom objektu Doma zdravlja Vogošća ili KUCS sa adekvatnim uputnicama.