Naslovnica VIJESTI INFO NAŠI POSEBNI GOSTI, POLAZNICI VRTIĆA “SRETNO DJETINJSTVO”

NAŠI POSEBNI GOSTI, POLAZNICI VRTIĆA “SRETNO DJETINJSTVO”

419

Danas su nas posjetili polaznici vrtića „Sretno djetinjstvo“, koji su u kratkom obilasku naših prostorija saznali po nešto o TV kući, proizvodnji programa, kamerama, novinarima i slično. Djeca su strpljivo slušala upute svojih vaspitača i radoznalo upijali ono što smo im govorili. Pomalo stidljivi, samo su se rijetki odlučili za izjave. Naš mali drugar četvorogodišnji Salem bez problema je stao pred kameru i objasnio razloge njihove posjete. Pohvalio se naučenim pjesmicama ali za nastup je imao posebne zahtjeve, trebao mu je i zvučnik, jer kako je kazao:  “Treba to kad pjevam na mikrofon”. Naravno nije nam bilo teško pronaći zvučnike za našeg malog gosta.

“Realizacija terenske nastave nije bila usmjerena samo na tjelesnu aktivnost djece. Djeca imaju  mogućnost da posmatraju, pitaju, analiziraju, komuniciraju i naravno uživaju, dožive posebno iskustvo.” – rekao je pomoćnik direktora vrtića “Sretno djetinjstvo” Admir Džanko.

Posjeta djece iz vrtića „Sretno djetinstvo“ svima je prijala, njima da vide nešto drugačije i nešto nauče, a nama da napravimo kratki predah od dnevnih obaveza i uživamo u njihovom društvu.