Naslovnica VIJESTI INFO DAN RUKOMETA U VOGOŠĆI: PRIJATELJSKA NADMETANJA I DRUŽENJA, REZULTATI U DRUGOM...

DAN RUKOMETA U VOGOŠĆI: PRIJATELJSKA NADMETANJA I DRUŽENJA, REZULTATI U DRUGOM PLANU

190

Sportska manifestacija Dan rukometa u  Vogošći  održana je  u subotu 08.12.2018. godine u dvorani Amel Bečković. Na ovom turniru osim domaćina RK “Vogošća PH” koji je nastupio sa  svojim omladinskim selekcijama  učestvovao je  RK „Radnički“ iz Goražda.

“Dan rukometa” na jednom mjestu je okupio sve selekcije vogošćanskog rukometa. Na djelu smo mogli  vidjeti omladince i kvalitet podmlatka kojim  trenutno raspolaže klub. Prijateljsku atmosferu i nadmetanje  kod domaćih nije pokvario ni nešto slabiji postignuti  rezultati.

U prvoj utakmici u kojoj su se nadmetali dječaci 2006. godišta uspješniji su bili gosti iz Goražda. Ista situacija je bila i sa  starijim momcima, godište 2004. koji su također poraženi od Goraždana, dok su njihove starije kolege (2002.) u trećoj utakmici odnijele pobjedu.

Istoga dana svoje vrijeme na parketu dobile su i djevojčice, članice ŽRK “Vogošća PH” odmjerivši snage sa kolegama iz kluba. Organizacijom jednog ovakvog turnira  RK “Vogošća Poljine Hills” pokazuje organizacijsku  ozbiljnost i spremnost da i u narednim godinama  Vogošća  bude prepoznatljiva po jednom ovako kvalitetnom sportskom događaju.