Naslovnica VIJESTI INFO ASISTENT U NASTAVI POMAŽU DJECI SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU DA SE LAKŠE...

ASISTENT U NASTAVI POMAŽU DJECI SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU DA SE LAKŠE UKLJUČE U NASTAVU

601

Adina Mustafić od početka novembra u OŠ “Izet  Šabić” radi kao asistent u nastavi u prvom razredu. Ona svakodnevno pruža pomoć i podršku učenici koja ima poteškoće u savladavanju nastavnog gradiva i jedna je od 60 asistenata koje je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS angažovalo početkom ove školske godine. Glavna uloga asistenata u nastavi je pomoć i podrška učenicima s teškoćama, jer su u Ministarstvu željeli da sva djeca uspješno savladaju odgojno-obrazovne izazove, a asistenti  su unijeli pozitivne promjene u nastavi i vidan je napredak djece.

Asistenti u nastavi su od velike pomoći učiteljima. I učiteljica I2 Elma Veljan kaže da joj prisustvo Adine i njena pomoć mnogo znači, kao i učenici kojoj pomaže. Ističe i saradnju sa roditeljima, jer je ovo prvi put da ima potrebu za asistentom ali su se svi dobro snašli.

I Adina kaže da joj je dobra saradnja sa učiteljicom i drugom djecom važna, i olakšava joj rad. Kao diplomirani pedagog psiholog oduvijek joj je želja bil da radi sa djecom i ono što radi danas kao asistent u nastavi radi sa puno ljubavi.