Naslovnica VIJESTI INFO PROŠLA GODINA ZA ČLANOVE MALONOGOMETNOG KLUBA “VOGOŠĆA” VRLO USPJEŠNA

PROŠLA GODINA ZA ČLANOVE MALONOGOMETNOG KLUBA “VOGOŠĆA” VRLO USPJEŠNA

226

Tokom godine iza  nas članovi MNK Vogošća  su ostvarili zapažene rezultate. Nastupali su  na brojnim takmičenjima i turnirima te pokazali sa kolikom ozbiljnošću se u klubu radi. Zbog  koronavirusa u jednom periodu nije bilo treninga ni takmičenja. Nakon dvomjesečne pauze povratak u dvorane dječaci su iskoristili da se pokažu u najboljem svjetlu.

„Pandemija koronavirusa svakako je napravila veliku štetu, jer dječaci nisu trenirali dva mjeseca. Nakon povratka na treninge u septembru uspjeli smo da se vratimo na pravi kolosjek i ostvarimo dobar rezultat. Naši dječaci 2009/10 godište su jesenji prvaci Kantonalne lige za dječake, malo stariji su takmičenje završili na drugom mjestu, mlađi na četvrtom. Sve u svemu ne možemo biti nezadovoljni.“ – izjavio je Adnan Granilo trener MNK „Vogošća“.

S obzirom da je počela zimska liga za dječake članovima  MNK Vogošća slijedi zanimljiv period u kojem će moći pokazati trenutnu  spremnost i formu. Da su odlučni ostati u samom vrhu tabele pokazuju rezultati iz prvih odigranih utakmica i trenutni plasman u samom vrhu tabele.

U klubu se poduzimaju sve mjere kako bi se spriječilo i suzbilo širenje virusa COVID-19 a djeca boravila u što sigurnijem okruženju.