Naslovnica VIJESTI INFO 2017. GODINA NAJUSPJEŠNIJA ZA RAD UDRUŽENJA DEMOBILISANIH BORACA VOGOŠĆA

2017. GODINA NAJUSPJEŠNIJA ZA RAD UDRUŽENJA DEMOBILISANIH BORACA VOGOŠĆA

315

Udruženje demobilisanih boraca Općine Vogošća, kao i ostala boračka udruženja, u svom radu akcenat prije svega stavlja na očuvanje vrijednosti i sjećanje na period Odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-1995 godine. 2017.godina koja je na izmaku, jedna je od najuspješnijih za rad ovog Udruženja, koje je nosilac četiri velika projekta.

Prvi projekat je obilježavanje 8.marta Dana žena,a ovo Udruženje tim povodom upriliči druženje sa svojim članicama, ženama koje su tokom agresije na BiH na bilo koji način bile uključene u odbranu domovine.

Također, povodom 15.aprila Dana Armije BiH Udruženje tradicionalno organizuje Svečanu akademiju. Prepoznatljivi su i po organizaciji međunarodnog, malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“, u znak sjećanja na prvog predsjednika RBiH. Podjednak značaj ima i obilježavanje godišnjica bitaka za odbranu Vogošće i Sarajeva, kao što je Bitka za Fočansku.

Udruženje demobilisanih boraca Vogošća je tokom 2017.godine formiralo boračku zadrugu u kojoj su zaposlili 4 radnika, pripadnika boračke populacije. Planiraju proširiti kapacitet zadruge i u narednoj godini zaposliti nekoliko novih radnika.