Naslovnica VIJESTI INFO 20. JUBILARNI MALONOGOMETNI TURNIR “VOGOŠĆA 2018” – POČELO NADMETANJE PO GRUPAMA

20. JUBILARNI MALONOGOMETNI TURNIR “VOGOŠĆA 2018” – POČELO NADMETANJE PO GRUPAMA

192

Pobjednici utakmica osmine finala Jubilarnog 20. malonogometnog turnira “Vogošća 2018” takmičenje nastavljaju u grupnom dijelu. Osam ekipa podijeljenih u dvije grupe pokušat će se domoći prva dva mjesta koja ih vode u polufinale.
To im neće biti nimalo lako jer i sam put do četvrtfinala je bio izuzetno težak. Naime čak četiri od pet utakmica utakmica koje su odigrane u subotu završile su neriješenim rezultatom i pobjednike je odlučivala lutrija zvana penali.
Prošlogodišnji pobjednici, ekipa “Sajmir Tihovića”, nakon utakmice bez golova plasirala se dalje boljim izvođenjem kaznenih udaraca a zajedno sa njima u Grupi B nastupaju “Džemat Vogošća”, “SŠC Vogošća” i “Hik.net doo”. Uz prošlogodišnje finaliste “Orahov brijeg Zamm Mc” Grupu A čine “MNK Vogošća”, “Udruženje Haber” i “Općina Ilijaš”.
U prvom kolu grupnog dijela postignuti su sljedeći rezultati:
ORAHOV BRIJEG ZAMM MC – OPĆINA ILIJAŠ 3:0
MNK VOGOŠĆA – UDRUŽENJE HABER 6:1
MNK SAJMIR TIHOVIĆI – HIK.NET DOO 3:1
DŽEMAT VOGOŠĆA – SŠC VOGOŠĆA 2:3
Utakmice drugog i trećeg kola igraju se narednog vikenda. Spomenimo i to da je u subotu 10.februara postignut i jubilarni 5.000-ti gol na Turniru a strijelac je bio Ajdin Hodžić iz ekipe “Općina Ilijaš”.