Naslovnica VIJESTI INFO 2. KOLO EHF CHALLENGE KUPA – 3 GOLA ZAOSTATKA ZA VOGOŠĆANE NAKON...

2. KOLO EHF CHALLENGE KUPA – 3 GOLA ZAOSTATKA ZA VOGOŠĆANE NAKON PRVOG MEČA

205

Kontinuitet evropskih nastupa RK Vogošća Poljine Hills u ovoj sezoni otvorila je nastupom u Litvaniji, u prvom susretu 2.kola EHF Challenge kupa protiv Švijese iz Viljnusa. Vogošćani su odlično otvorili meč, vrlo brzo napravili solidnu razliku od 4 gola (4:8) i kontrolisali utakmicu tokom prvog poluvremena koje im je pripalo rezultatom 11:13.
Prednost na strani Vogošće bila je sve do sredine drugog dijela kada domaći prvi put uspjevaju da dođu do vodstva (18:17). Narednih desetak minuta igralo se gol za gol. Vogošćani su imali svoje prilike za preokret i ponovno vodstvo ali ih nisu iskoristili i kako to obično bude, kažnjeni su za to. Rukometaši Švijese uspjevaju doći do +2 (24:22) a na kraju susreta razliku povećavaju na konačnih 27:24.
Vogošćani su pokazali da se mogu nositi sa litvanskom ekipom i da je bilo više koncentracije u ključnim trenucima mogli su upisati pobjedu već u prvom susretu. Ovako iz Litvanije nose aktivan rezultat pred uzvratni meč koji se igra u nedjelju 13.10.2019.godine u Vogošći, u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ sa početkom u 17 sati. Što se tiče učinka iz Viljnusa, prvi strijelac meča bio je Kapić sa 6 postignutih golova. Po 5 su zabilježili Lojaničić i Travar baš kao i Palevicius na suprotnoj strani a vrijedi istači još jednu odličnu partiju Efendića na golu Vogošće.