Naslovnica VIJESTI INFO GIMNASTIČARKE GK “HANA” VRIJEDNO SE PRIPREMAJU ZA NAREDNA TAKMIČENJA

GIMNASTIČARKE GK “HANA” VRIJEDNO SE PRIPREMAJU ZA NAREDNA TAKMIČENJA

447

Gimnastički  klub „Hana“ okuplja veliki broj djevojčica različitog uzrasta od trogodišnjih djevojčica do seniorki. Šezdesetak djevojčica svakodnevno vrijedno trenira u sali Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“. Osim Amele Nukić, glavne trenerice još tri trenera rade sa djevojčicama. Veliki broj djevojčica želi trenirati gimnastiku.

Sara Buza trenira dvije godine a kaže da joj je žao što nije počela i prije jer dok vježba istovremeno trenira više sportova, jer treninzi gimnastike uključuju i druge sportske discipline poput plesa.  Iman Kulo je članica GK „Hana“ tri mjeseca. Gimnastici su je privukli lijepi kostimi koje gimnastičarke nose, ali kaže da voli i da trenira.

Članice GK “Hana” pripremaju se za naredna takmičenja, a posebno za takmičenje u aprilu koje će se u njihovoj organizaciji održati u Semizovcu. Nedavno su dvije članice ovog kluba putovale u Italiju na turnir koji je, prema riječima trenerice Amele Nukić, okupio veliki broj takmičara, a njihove djevojčice ostvarile su zapažene rezultate.

Upis novih članica vrši se na svakom treningu i sve djevojčice od 4 do 8 godina koje žele trenirati gimnastiku dobrodošle su.

Treninzi Gimnastičkog kluba „Hana“ održavaju se svaki radni dan od 18:30.