Naslovnica VIJESTI INFO NOVI SNIJEG PODSJETIO DA ZIMA JOŠ UVIJEK TRAJE

NOVI SNIJEG PODSJETIO DA ZIMA JOŠ UVIJEK TRAJE

208

Nove snježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile saobraćaj, naročito na dionicama u višim predjelima. Snijeg se zabijelio i u Vogošći, zima je još jedanput pokazala da se ne predaje.  Ekipe zimskih službi održavanja su od ranih jutarnjih sati na terenu, rade na uklanjanju snijega i posipanju ulica prema prioritetima.

U skladu sa Programom zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva u Vogošći u sve MZ još s početka zime su dostavljene određene količine posipnog materijala, kako bi se blagovremeno u zimskim uslovima intervenisalo i smanjila mogućnost formiranja leda te poboljšali opći uslova sigurnosti na putevima, posebno u padinskim dijelovima, kazao nam je Sanjin Korman stručni savjetnik za građevinsko-komunalne poslove u Općini Vogošća.

Snijeg će nastaviti padati i sutra, prognozira se novih nekoliko centimetara bijelog pokrivača. Ukoliko se građanima dogodi da imaju problema zbog snijega ili leda ili nedolaska ekipa koje su angažovane na čišćenju, svakodnevno mogu kontaktitati Komunalni operativni centar Općine Vogošća na broj mobitela i Vibera koji glasi 061/151234 ili e-mail adresu vogoscakomunalnicentar@gmail.com.