Naslovnica VIJESTI INFO POTICAJNIM SREDSTVIMA OPĆINA VOGOŠĆA ULAŽE U JAČANJE PRIVREDE I OTVARANJE NOVIH RADNIH...

POTICAJNIM SREDSTVIMA OPĆINA VOGOŠĆA ULAŽE U JAČANJE PRIVREDE I OTVARANJE NOVIH RADNIH MJESTA

418

Direktor firme “Praktik“ Muhamed Žero i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić potpisali su Ugovor o poticaju. U septembru ove godine Općina Vogošća je raspisala Javni poziv za domaće privredne subjekte izvozno orjentisane, sa pozitivnim poslovnim bilansom u prethodnim godinama, a koji namjeravaju širiti proizvodne kapacitete i upošljavati nove radnike.

“Za nas privrednike ovo je veliki pomak. Moja obaveza je da u roku izgradim zgradu od 5.000 metara kvadratnih i uposlim 31 radnika. Bez ovakvih projekata nema novih fabrika i nema novih radnih mjesta”  istakao je tom prilikom direktor  Muhamed Žero.

U Budžetu Vlade KS i Ministarstva privrede obezbjeđeno je oko 500 000 KM za  poticaje privrednim subjektima na području općine Vogošća. “Ovoj firmi se omogućavaju poticajna sredstva kroz plaćanje dijela građevinske dozvole u visini od 75% od obračunate cijene rente i naknade za uređenje građevinskog zemljišta.” -pojasnio je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, nakon jučerašnjeg potpisivanja Ugovora.