Naslovnica VIJESTI INFO RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS U 3.KOLU EHF CHALLENGE KUP-a DOČEKUJE HC FYLLINGEN...

RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS U 3.KOLU EHF CHALLENGE KUP-a DOČEKUJE HC FYLLINGEN IZ NORVEŠKE

322

RK Vogošća Poljine Hills održao je press konferenciju povodom utakmice trećeg kola EHF Challenge kup-a u kojoj dočekuje ekipu norveškog Fyllingena. Novinarima su se obratili  trener Senad Skopljak, kapiten Alen Geko, golman Ismar Hadžić i generalni sekretar Mirza Dervišević.

Kapiten Alen Geko je izrazio zadovoljstvo zbog još jedne evropske utakmice naglasivši da je ekipa spremna i da će dati svoj maksimum u obje predstojeće utakmice, kao i nastavku domaćeg prvenstva koje je na rasporedu svega nekoliko dana kasnije.

Trener Senad Skopljak je istakao, da su prema onom što se moglo vidjeti na osnovu snimaka utakmica, igrači Fylingena fizički jači i visočiji, što će možda biti hendikep Vogošćanima.

Kapiten Alen Geko je optimističan pred ove utakmice, jer je kako kaže atmosfera u ekipi veoma dobra. Razlog za optimizam daju i dosadašnji rezultati u domaćem prvenstvu.

Prva utakmica trećeg kola EHF Challenge kup- a između RK Vogošća Poljine Hills i HC Fyllingen igra se u subotu 25. novembra u 19:00h u dvorani „Amel Bečković“. Revanš je u nedjelju sa početkom u 17:00 sati.