Naslovnica VIJESTI INFO 102 TRKAČA PROŠLO KROZ CILJ VALTER TRAILA

102 TRKAČA PROŠLO KROZ CILJ VALTER TRAILA

385

U organizaciji Planinarskog društva “Skakavac”, danas je održana utrka Valter trail. Trčalo se po ekstremno teškim uslovima kiši, blatu i prilično niskim temperaturama. Staza trke je bila kružna, dužine oko 16 km, sa visinskom razlikom od 710 metara, trčalo se iz Dječijeg odmarališta CK do Motke i nazad na početnu tačku. Staza kao iz priče, predivna priroda, ali i sva njena lica, kiša, nabujali potok, susnjeźica, snijeg… sve su to doźivjeli današnji trkači, posebno iskustvo o kojem će dugo pričati.

Trka je posvećena prvoj ženi koja je istrčala maraton i srušila predrasude o učešću žena na maratonskim utkama Ketrin Svitzer  i svim hrabrim ženama koje ruše predrasude.  Sa starta je prema cilju potrčalo više od 150 trkača, a kroz cilj prošlo njih 102.

U ženskoj  kategoriji najbolje su bile  Naida Avdić koja je prva prošla kroz cilj, zatim Tara Gaines, a treće mjesto je zauzela Amela  Tuzlak.  Kod muškaraca prvo mjesto je osvojio  Džemal Jašarević,  drugo mjesto pripalo je Benjaminu Vuku,  a treći je bio Slaven Stojkov.